قهوه در نواحی گرمسیری و در حدفاصل مدار رأس السرطان و کاپریکورن رشد میکند. قهوه را در زمینهایی با حداکثر ارتفاع 2000 متر از سطح دریا میتوان کاشت.
خاستگاه قهوه (Coffee Origins)
خاستگاه قهوه : قهوه در نواحی گرمسیری و در حدفاصل مدار رأس السرطان و کاپریکورن رشد میکند. قهوه را در زمینهایی با حداکثر ارتفاع 2000 متر از سطح دریا میتوان کاشت. گیاه قهوه فقط زمانی که دمای هوا به بالای 15 درجه سانتی گراد میرسد، محصول میدهد.
دو گونه اصلی قهوه عبارتند از:
قهوه عربیکا
قهوه ربوستا
عربیکا
قهوه عربیکا گونه است که محل اصلی کشت آن کوهستانهای یمن است. اتیوپی و سودان نیز از دیگر مکانهای اصلی کشت اینگونه قهوه هستند. گفته میشود عربیکا اولین گونه قهوهای است که حدود 1000 سال پیش در جنوب غربی شبه جزیره عربستان کشت شد.
* نکته ای که نباید فراموش کنید این است که میزان کافئین عربیکا از سایر گونههای قهوه کمتر است.
ربوستا
محل اصلی کشت قهوه ربوستا مرکز و غرب صحرای آفریقا است. امروزه ربوستا بیشتر در آفریقا و برزیل کشت میشود. این گونه گیاهی در جنوب شرقی آسیا هم کشت میشود که استعمارگران فرانسوی در اواخر قرن 19 فرآیند کشت این گونه را به آنجا منتقل کرده اند.
ویتنام، هند و اندونزی از دیگر مناطق کشت ربوستا هستند، اما در سالهای اخیر ویتنام به بزرگترین صادرکننده قهوه ربوستا تبدیل شده که حدودا یک سوم ربوستا کل دنیا را تولید میکند.
شرایط کشت و نگهداری گونه ربوستا از سایر گونهها و مخصوصا نسبت به گونه عربیکا ساده تر است و به همین علت قیمت پایین تری در بازار دارد. برای تولید قهوههای تجاری معمولا از ترکیب دانههای عربیکا و ربوستا (مثلا 70 درصد عربیکا و 30 درصد ربوستا) استفاده میکنند. وجود دانههای ربوستا در ترکیب قهوه باعث میشود میزان «کرمای» اسپرسو خروجی بیشتر شود.
* این نکته را نیز به یاد داشته باشید که میزان کافئین ربوستا تقریبا دو برابر عربیکا است.
با شرکت در دوره های آموزش باریستا و دوره آموزش قهوه های دمی آکادمی کافه نیرو فرصت ورود به دنیای شگفتانگیز قهوه و نوشیدنیهای برپایه قهوه را تجربه کنید و همانند یک باریستا حرفهای وارد این حرفه شوید.
خواستگاه قهوه
آموزش قهوه و باریستایی
قهوه در نواحی گرمسیری و در حدفاصل مدار رأس السرطان و کاپریکورن رشد میکند. قهوه را در زمینهایی با حداکثر ارتفاع 2000 متر از سطح دریا میتوان کاشت.
خاستگاه قهوه (Coffee Origins)
خاستگاه قهوه : قهوه در نواحی گرمسیری و در حدفاصل مدار رأس السرطان و کاپریکورن رشد میکند. قهوه را در زمینهایی با حداکثر ارتفاع 2000 متر از سطح دریا میتوان کاشت. گیاه قهوه فقط زمانی که دمای هوا به بالای 15 درجه سانتی گراد میرسد، محصول میدهد.
دو گونه اصلی قهوه عبارتند از:
عربیکا
قهوه عربیکا گونه است که محل اصلی کشت آن کوهستانهای یمن است. اتیوپی و سودان نیز از دیگر مکانهای اصلی کشت اینگونه قهوه هستند. گفته میشود عربیکا اولین گونه قهوهای است که حدود 1000 سال پیش در جنوب غربی شبه جزیره عربستان کشت شد.
* نکته ای که نباید فراموش کنید این است که میزان کافئین عربیکا از سایر گونههای قهوه کمتر است.
ربوستا
محل اصلی کشت قهوه ربوستا مرکز و غرب صحرای آفریقا است. امروزه ربوستا بیشتر در آفریقا و برزیل کشت میشود. این گونه گیاهی در جنوب شرقی آسیا هم کشت میشود که استعمارگران فرانسوی در اواخر قرن 19 فرآیند کشت این گونه را به آنجا منتقل کرده اند.
ویتنام، هند و اندونزی از دیگر مناطق کشت ربوستا هستند، اما در سالهای اخیر ویتنام به بزرگترین صادرکننده قهوه ربوستا تبدیل شده که حدودا یک سوم ربوستا کل دنیا را تولید میکند.
شرایط کشت و نگهداری گونه ربوستا از سایر گونهها و مخصوصا نسبت به گونه عربیکا ساده تر است و به همین علت قیمت پایین تری در بازار دارد. برای تولید قهوههای تجاری معمولا از ترکیب دانههای عربیکا و ربوستا (مثلا 70 درصد عربیکا و 30 درصد ربوستا) استفاده میکنند. وجود دانههای ربوستا در ترکیب قهوه باعث میشود میزان «کرمای» اسپرسو خروجی بیشتر شود.
* این نکته را نیز به یاد داشته باشید که میزان کافئین ربوستا تقریبا دو برابر عربیکا است.
با شرکت در دوره های آموزش باریستا و دوره آموزش قهوه های دمی آکادمی کافه نیرو فرصت ورود به دنیای شگفتانگیز قهوه و نوشیدنیهای برپایه قهوه را تجربه کنید و همانند یک باریستا حرفهای وارد این حرفه شوید.